Akarattal az agyi (mentális) képességek fejlesztése

Ki mondja meg, hogy hol vannak az emberek és a sportolók határai? Megfelelő fejlesztéssel meddig lehet vajon eljutni? És mindenki fejleszthető?

A 37 éves Michelle Mack esete az orvosokat is elképesztette.

A szakemberek vizsgálatok során megállapították, hogy a nő agyának teljes bal fele hiányzik. Ennek oka valószínűleg az lehetett, hogy még magzatként szélütést (stroke) szenvedett el.
Az agy bal féltekéjének kiesésével többek közt a mozgás irányításáért, a viselkedésért és a szellemi képességekért felelős fontos rendszerek estek ki. A megmaradt jobb félteke azonban újraalkotta magát, és több fontos funkciót átvett. Ennek köszönhetően még ha akadozva is, de Michelle Mack tud olvasni és beszélni. A nő érettségi bizonyítványt szerzett és egy templomnak dolgozik, adatgyűjtést végez.
Az agyi (idegrendszeri), és így a szellemi (mentális) képességek fejleszthetőek leginkább az ember esetében. Megfelelő munkával a sportolók mentális képességei magas szintre fejleszthetőek. Az érzelmi stabilitás, a koncentráció, és a motiváció fejleszthető, ahogyan a hit és az önbizalom is azok.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This