Csúzi Gergely

VIdéken nőttem fel. Egyetemre Budapesten jártam, és közgazdász végzettséget szereztem. Sok országba eljutottam munka vagy szabadidős céllal, több idegen nyelven is beszélek. Gyerekkoromtól sportolok. Az általam űzött sportok főként a labdarúgás, a futás, az úszás, a kerékpár, a jégkorong, a küzdő sportok, a tenisz és a vitorlázás voltak, vagy azok ma is. Leginkább a mozgás öröme miatt sportoltam és sportolok rendszeresen jelenleg is. A sport emberi és lelki háttere mindig érdekelt.

A ‘mentális’ gyakorlást 2013-ban kezdtem külső inspiráció hatására. Ezalatt a testtudat fejlesztését, önismeretet, meditációt és mentális gyakorlatok végzését értem. Hiszem, hogy ez utóbbiakat a sportba átültetve hatékonyan tudjuk fejleszteni a sportolók koncentrációját, stresszkezelő képességét és a külső kihívásokra adott reakcióit.

Az elmúlt években tartottam életmód programokat és tréningeket, valamint előadásokat a legkülönfélébb közösségeknek, így például különböző sportági edzőknek is. Nyitott vagyok, és hiszem, hogy tanulni mindenből lehet. Tudásom főként a saját tapasztalataimon alapszik, amely a rendszeres mentális gyakorlásra épül.

Jelenleg vállalkozóként dolgozom, trénerként. Gyermek és felnőtt sportolókat és csapatokat coacholok és készítek fel mindenféle sportban és azon kívül is.

Hogyan dolgozom mentális sporttrénerként?

Sportspecifikusan foglalkozom a sportolókat ért terheléssel és problémákkal, az adott sportágat elemeire bontva és azt vizsgálva keresem a megoldást. Megfigyelem a sportoló érzelmi és lelki állapotát minden helyzetben, azaz edzésen, versenyen és azokon kívül is. A megfigyeléseim és a sportolótól kapott információk alapján felállítom az ún. ‘érzelmi’ (fejlődési) profilt, amely a jövőbeni fejlesztés alapja. Fontos továbbá, hogy megfigyelem a sportoló mozgáskultúráját és idegrendszeri állapotát is, és együttműködve a segítőkkel és a szakemberekkel kijelölöm a fejlesztés irányát.

Az érzelmi stabilitás, a koncentráltság, valamint a motiváció felépítése és fejlesztése elsősorban a feladatom az edző(k) mellett. Egyéni foglalkozásokkal valamint csapatszintű foglalkozásokkal egyaránt. Továbbá az agy, az idegrendszer és az izomzat kapcsolatának fejlesztése a megfelelő gyakorlatokkal. Segítem a sportolót annak belső korlátai legyőzésében. Segítem, hogy az elsajátított sportkészségeit a legmagasabb szinten tudja működtetni.

A sportolók fejlesztésére irányuló gyakorlatok meditatív, mentális gyakorlatok. Önismereti és pszichológiai munkára, valamint testtudat fejlesztésre épülnek. Ezek eredményeképpen a sportoló összeszedettebb lesz, és sportkészsége fejlődik.

Mentális sporttréner

Fejleszthető területek

Egyéni és csoportos mentális felkészítés és fejlesztés gyermekek és felnőttek részére minden sportágban.

Személyiségfejlesztés

Érzelmi stabilitás és stabil személyiség fejlesztése

 

stresszkezelés

Stressz kezelése, mentális feltöltődés, regeneráció és sérülésmentesség. 

Önbizalomépítés

Önbizalom  és hit fejlesztése.

 

motiváció

Motiváció és céltudatosság felépítése és fejlesztése.

 

Test és idegrendszer

Dinamikus mozgás, ütemérzék és koncentráció, valamint az agy az izomzat és az idegrendszer kapcsolatának fejlesztése.

Csapatmunka

Edzőkkel   és   csapattársakkal   való közös munka és együttműködés.

 

{

"Te vagy az egyetlen, aki minden körülmény között segítetted és segíted a fiamat. Neked csak az ő segítése és fejlesztése számít. A mai napig mellette vagy."

Gyenge Rita

"Segítettél abban, hogy rendbe tegyem a magánéletemet és sem otthon, sem pedig a meccsek alatt ne stresszeljek. Most sokkal nyugodtabb vagyok. Abban is segítettél, hogy megtanuljam jobban beosztani az időmet, és hogy sokkal céltudatosabb legyek."

Kurián Soma

"Nekem leginkább abban segítettél, hogy legyen hitem és önbizalmam. Az elmúlt évek nagyon nehezek voltak, de segítettél túljutni a nehézségeken. Nagyon sokat tanultam és erősödtem."

Kanyó Máté

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen veszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim:

Telefonszám

+36 30 186 9798