Hit nélküliség. Bátortalan játék. Lélekben feladás. Meg kell tanulnunk hinni a győzelmünkben!

Legyen egyéni vagy csapatsport csakis a megfelelő hozzáállással lehet esély. Kellő hittel, és megalkuvást nem tűrő győzni akarással. Bármilyen váratlan, nehéz helyzetben is.

Mi történik azokban az esetekben amikor úgy érzi a versenyző, hogy esélytelen és feladja a versenyt lélekben?

Rendületlenül hiszem, hogy mindenki fejleszthető a saját maga szintjén. Ez csakis hit és hozzáállás kérdése. Mind a sportoló, mind pedig az őket segítők részéről.

Rossz szokásrendszert épít ki a sportoló a versenyhelyzetek megítélésére és ezt működteti. A rossz sztereotípiái bekorlátozzák a versenyzői teljesítőképességét.

 Saját magára rak elvárást és ezt vetíti ki az ellenfelére. Győznie kell de úgy érzi, hogy ezt az ellenfelét nem tudja legyőzni, ellene nem fog menni. Elvonja magáról a figyelmet, és mással kezd foglalkozni azzal, hogy viszonyít. A félelme, hogy az elvárásainak nem felel majd meg bestresszeli, és leblokkolja őt.

Belső zavar keletkezik a sportolóban. Ez a belső zavar érinti a pszichés hozzáállását a versenyhez és önmagához. Érinti a mozgáskoordinációját. Érinti az agy reakcióképességét és stressz kezelő képeségét. A sportolói, azaz a versenyzői teljesítőképességét.

Véleményem szerint csak saját magára kell, hogy figyeljen. Arra hogy kihozza magából a maximumot. Ezt kell sok gyakorlással megtanulnia és felépítenünk, hogy minden helyzetben működjön.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben
A hiba a sport része

A hiba a sport része

Szerencsére! Ha nem lenne hiba, akkor nem lenne játék és nem lenne vetélkedés ott, ahol sportolók és csapatok mérik össze az erejüket. Semmi sem...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This