Hit nélküliség. Bátortalan játék. Lélekben feladás. Meg kell tanulnunk hinni a győzelmünkben!

Legyen egyéni vagy csapatsport csakis a megfelelő hozzáállással lehet esély. Kellő hittel, és megalkuvást nem tűrő győzni akarással. Bármilyen váratlan, nehéz helyzetben is.

Mi történik azokban az esetekben amikor úgy érzi a versenyző, hogy esélytelen és feladja a versenyt lélekben?

Rendületlenül hiszem, hogy mindenki fejleszthető a saját maga szintjén. Ez csakis hit és hozzáállás kérdése. Mind a sportoló, mind pedig az őket segítők részéről.

Rossz szokásrendszert épít ki a sportoló a versenyhelyzetek megítélésére és ezt működteti. A rossz sztereotípiái bekorlátozzák a versenyzői teljesítőképességét.

 Saját magára rak elvárást és ezt vetíti ki az ellenfelére. Győznie kell de úgy érzi, hogy ezt az ellenfelét nem tudja legyőzni, ellene nem fog menni. Elvonja magáról a figyelmet, és mással kezd foglalkozni azzal, hogy viszonyít. A félelme, hogy az elvárásainak nem felel majd meg bestresszeli, és leblokkolja őt.

Belső zavar keletkezik a sportolóban. Ez a belső zavar érinti a pszichés hozzáállását a versenyhez és önmagához. Érinti a mozgáskoordinációját. Érinti az agy reakcióképességét és stressz kezelő képeségét. A sportolói, azaz a versenyzői teljesítőképességét.

Véleményem szerint csak saját magára kell, hogy figyeljen. Arra hogy kihozza magából a maximumot. Ezt kell sok gyakorlással megtanulnia és felépítenünk, hogy minden helyzetben működjön.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This