Kéz a kézben: edzések és versenyek

Egy felnőtt sportoló tudatállapota (mentalitása) másmilyen kell, hogy legyen, attól függően, hogy edzéseken vagy versenyeken vesz részt. Versenyeken (mérkőzéseken) a sportoló ideális esetben fókuszált, azaz maximálisan benne van a testében és jól használja azt.

Harcosság és bátor győzni akarás jellemzi. Ehhez önbizalom, hit és a félelem hiánya szükséges.

Edzések alatt a sportolóra legyen jellemző a maximális nyitottság és az összpontosítás (koncentráltság). Cél, hogy tanuljon és fejlessze magát. Mindent tanuljon meg, ami a sportjával kapcsolatos. Edzéseken nem a harcosság a cél, mert ez gátolja őt a tanulásban. A harcosság (harcos mentalitás) fenntartása kimerítő, tartósan kiégett érzelmi állapothoz vezet.
A mentális felkészítés abban is segít, hogy a versenyek (mérkőzések) feszültségét a sportoló feldolgozza, és edzésre azokat ne vigye be, azaz ki tudjon lépni (a jellemző az, hogy beviszi azokat és nem tud kilépni). A versenyekre (mérkőzésekre) pedig a harcosság és a küzdeni tudás mentalitásával menjen ki és azt fent is tartsa végig.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This