Mélyen a tudás alatt? Nem. Amennyit mutatsz, annyit tudsz.

„A mutatott játék csalódást keltő volt, mélyen a tudásunk alatt játszottunk– értékelt a kapitány a lefújás után. – Dekoncentráltak voltunk, sok technikai hibát és ki nem kényszerített hibát követtünk el. Szenvedtünk az öt-egyes horvát védekezés ellen, és a saját kapunk előtt sem tudtunk hatékonyak lenni, főleg a beállóval szemben.”

A végeredmény és a mutatott játék szembesít azzal, hogy mi a csapat valódi tudása.

Ha egy csapat nem képes koncentrálni, fejben szétesett, elveszti a hitét és önbizalom nélkül játszik, akkor az azt jelenti, hogy mentálisan felkészületlen, azaz hiányzik az a tudása, amely alapvető a versenysportban.
„Nem volt semmi előjele ennek a teljesítménynek. Az első meccs sohasem könnyű egy világversenyen, de ez nem lehet kifogás, amikor sok BL-ben is edződő játékosunk van. Az edzésmunkával, hozzáállással nem volt semmi gond a felkészülés során. Csalódottak vagyunk, de fel kell emelni a fejünket, és folytatni tovább.”
Eszerint kiszámíthatatlan az, hogy mi várható a csapattól? Ha előjel nélkül bármi megtörténhet, akkor mi a biztos? Akkor van értelme a felkészülésnek?
Véleményem szerint előjelek mindig vannak, csak nem veszik észre, vagy nem beszélnek róla nyíltan. Nem következik be kudarc, ha teljes a figyelem a versenyzőn vagy a csapaton testileg és lelkileg (pszichésen) egyaránt. Ha a gondolati, az érzelmi és a lelki okok ismertek, akkor nem lesz meglepetés. Más szóval ha egy csapat vagy a versenyző felkészült, akkor a felmerülő nehézségeket megoldja.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This