Mélyen a tudás alatt? Nem. Amennyit mutatsz, annyit tudsz.

„A mutatott játék csalódást keltő volt, mélyen a tudásunk alatt játszottunk– értékelt a kapitány a lefújás után. – Dekoncentráltak voltunk, sok technikai hibát és ki nem kényszerített hibát követtünk el. Szenvedtünk az öt-egyes horvát védekezés ellen, és a saját kapunk előtt sem tudtunk hatékonyak lenni, főleg a beállóval szemben.”

A végeredmény és a mutatott játék szembesít azzal, hogy mi a csapat valódi tudása.

Ha egy csapat nem képes koncentrálni, fejben szétesett, elveszti a hitét és önbizalom nélkül játszik, akkor az azt jelenti, hogy mentálisan felkészületlen, azaz hiányzik az a tudása, amely alapvető a versenysportban.
„Nem volt semmi előjele ennek a teljesítménynek. Az első meccs sohasem könnyű egy világversenyen, de ez nem lehet kifogás, amikor sok BL-ben is edződő játékosunk van. Az edzésmunkával, hozzáállással nem volt semmi gond a felkészülés során. Csalódottak vagyunk, de fel kell emelni a fejünket, és folytatni tovább.”
Eszerint kiszámíthatatlan az, hogy mi várható a csapattól? Ha előjel nélkül bármi megtörténhet, akkor mi a biztos? Akkor van értelme a felkészülésnek?
Véleményem szerint előjelek mindig vannak, csak nem veszik észre, vagy nem beszélnek róla nyíltan. Nem következik be kudarc, ha teljes a figyelem a versenyzőn vagy a csapaton testileg és lelkileg (pszichésen) egyaránt. Ha a gondolati, az érzelmi és a lelki okok ismertek, akkor nem lesz meglepetés. Más szóval ha egy csapat vagy a versenyző felkészült, akkor a felmerülő nehézségeket megoldja.

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben
A hiba a sport része

A hiba a sport része

Szerencsére! Ha nem lenne hiba, akkor nem lenne játék és nem lenne vetélkedés ott, ahol sportolók és csapatok mérik össze az erejüket. Semmi sem...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This