Motiváció minden szinten

“Amikor megszereztem az első milliót, természetesen megváltozott az életem. Nagyobb biztonságban voltam, és nem éreztem, hogy ugyanaz az ok vezérelt volna a ketrecben, mint a kezdetekkor. Amikor szegény voltam harcolnom kellett, mert ha veszítettem volna, akkor életem romokra hullik. De amikor ennyi pénzt kap az ember, akkor ezek a dolgok megváltoznak.”

Sok sportolónál, edzőnél és csapatnál megfigyelhető, hogy mennyire figyelmen kívül hagyják a megfelelő motiváció fontosságát.

Ezalatt most a belső, nem pedig a külső motivációt értem. A motiváció a legfontosabb tényező a sportolók és csapatok felkészítésénél, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ennek ellenére nem mindig kap kellő figyelmet (akárcsak a mentális felkészülés), és hajlamosak a versenyzők arra, hogy figyelmen kívül hagyják a felkészülésük elején és alatt. A kudarc és az elmaradt eredmények aztán persze elkeseríti és letörik őket, és hatással lesznek a további sportolói és magánéletükre. Csak egy céltudatos versenyző, akinek rendezett a pszichéje és tudata képes kellő motivációval megfelelően felkészülni. Előfordul, hogy a legmagasabb szintű versenyzőket ebben kell segíteni.

 

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This