Stressz, váratlan helyzet és annak kezelése, Első rész.

A sportoló személyét a váratlan helyzetek kezelésére és feldologozására kell felkészíteni, és az ‘általános’ (teljeskörű) stressztűrő képességét kell magas szintre hozni. Mindenféle stresszre azaz arra, hogy őt semmi ne tudja majd kizökkenteni.

Rendületlenül hiszem, hogy mindenki fejleszthető a saját maga szintjén. Ez csakis hit és hozzáállás kérdése. Mind a sportoló, mind pedig az őket segítők részéről.

Előre nem lehet kiszámítani azt, hogy mi okoz számára majd stresszt és annak mértékét sem. Nagyon nehéz, véleményem szerint lehetetlen minden jövőbeni váratlan helyzetet, stresszhelyzetet szimulálni és tudatosan rögzíteni azokat őbenne. A sportoló stabilitása, más szóval tudatossága és összeszedettsége váratlan helyzetekben a döntő. Az, hogy mennyire stabil az egyén és a csapat (csapatsport esetében).

További cikkek

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mozdulatlanul, mint a kőszobor

Mostanában többször előfordult, hogy a legmagasabb szinten játszó labdarúgók szabadrúgáskor a sorfalban állva elfordultak vagy összehúzták magukat,...

bővebben

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKEM

Az alábbi űrlap segítségével üzenetet küldhet számomra. Szívesen vesszem észrevételeit, kérdéseit, ajánlatkérését szolgáltatásommal, kapcsolatban, vagy használja egyéb elérhetőségeim

Telefonszám

+36 30 186 9798

Share This